Badtunna av metall eller trä?

Badtunna av metall eller trä?

En syn som blivit vanligare och vanligare i svenska trädgårdar under senare år är badtunnorna. Dessa hybrider av badkar och pooler har blivit omåttligt populära, inte minst för att man med hjälp av eluppvärmning eller vedeldning kan använda dem även på vintern, ett badnöje som vi sällan annars upplever i vårt kalla land.

De senaste årens utveckling har bidragit till en mångfald av olika modeller från olika tillverkare, och det är ofta inte så lätt att veta vad man ska hålla utkik efter, och vad som passar ens egna behov bäst. Bara för att grannen har en speciell modell, betyder det nämligen inte att just den modellen är bäst för dig. Valet av badtunna bör i stor grad bero på vilka förutsättningar som finns på din tomt, samt vilka badvanor du och din familj har och förväntas ha i framtiden

Det största valet för många som ska köpa badtunna handlar om valet av material. Det finns nämligen både badtunnor av trä och badtunnor av metall. Båda har sina för- och nackdelar, även om tillverkarna såklart är duktiga på att bara sälja in fördelarna med sina produkter. Absolut vanligast är fortfarande trätunnor, men metalltunnorna har ökat i popularitet under senare år. Frågor har väckts kring hygienen i badtunnorna, speciellt i de av trä eftersom bakterier gärna fastnar och trivs i träets porer. En snabb och enkel lösning är att sätta in en insats av plast, något som många numera väljer att göra. Då spelar det ingen större roll om man har en badtunna av metall eller trä.

Kommentarer inaktiverade.