Pool

Idag blir det allt vanligare att vi människor skaffar oss pool. Poolen ger oss möjlighet till flykt från vardagens stress och ger oss rekreation.

Det finns flera olika pooler att välja bland på marknaden idag. Det finns pooler som är ovan mark som under mark. Markpoolen är den vanligaste poolen. Det stora utbudet av olika poolmodeller ger dig friheten att välja den pool som passar dina behov. Det finns färdiga modeller att välja bland samtidigt som du själv kan välja den storlek som passar dig.

Funderar du på att köpa pool bör du tänka på följande först:

  • Var ligger din tomt? Finns hinder med bygget?
  • Vilken typ av pool kan du ha?
  • Hur stor bör och kan din pool vara?
  • Var bör du placera din pool utifrån möjligheter till skydd mot insyn, uterum med mera?
  • Rådfråga med kommunen innan du begär bygglov.
  • Läs noggrant Boverkets rekommendationer för hur ditt poolbygge får utföras.
  • Räkna noggrant på utgifterna för bygget och för kommande utgifter efter bygget.

Genom att tänka igenom dessa punkter noggrant först har du säkrat dig en tryggutgångspunkt. Det är viktigt för din egen säkerhet att du har full koll på ditt bygge och att din ekonomi täcker upp för utgifterna.

Vill du ha en lyxig pool med mosaik får du betala betydligt mer pengar än om du väljer en dukpool. Dukpooler är de som är vanligast och tåligast. De är anpassade efter vårt nordiska klimat. Gillar du inte duken och vill ha mosaik kan alternativet mosaikfärgad duk vara att föredra. Då slipper du betala en större summa pengar och din pool blir mer hållbar.

Tomten och läget avgör designen och storleken på poolen. Bor du på en mindre yta är en pool med brutna hörn att rekommendera eftersom den skapa mer yta utanför poolen. Har du mycket sluttande tomtmark som inte går att fylla kan en pool ovan mark vara ett bättre alternativ. Önskar du ett trädräcke eller stenar runt poolen bör du tänka på att dessa bör vara minst två meter vid sina av poolen på två sidor så att det inte blir för trångt. Vill du kunna placera solstolar eller trädgårdsmöbler för grillning med mera är detta viktigt att tänka på innan du börjat med ditt bygge.

Kommentarer inaktiverade.